Oleg Carev: Jak SBU splnila příkaz Londýna „zorganizovat masakr v Buči“

Jak to bylo s “masakrem v Buči”, kdo dal příkaz k inscenaci provokace, kdo ji vykonal a kdo stál v pozadí a tahal za nitky svých loutek.

Portál Svobodnaja pressa (SP) se ptá Olega Careva, co David Arachamija zapomněl zmínit ve svém skandálním rozhovoru, ve kterém přiznal, že Ukrajina se mohla v dubnu minulého roku vyhnout válce s minimálními ztrátami.

Šéf frakce vládnoucí ukrajinské strany Sluha lidu v Radě David Arachamija svými odhaleními šokoval celou Ukrajinu – ukazuje se, že bylo možné vyhnout se válce a kdyby se byly naplnily dohody dosažené v Istanbulu, nebylo by došlo ani k mnoha tisícům obětí, ani ke ztrátě rozsáhlých území. Ale většina těch nejvíce “postižených Majdanem” měla ještě jeden argument – Buča.

Na Ukrajině mnozí lidé stále slepě věří, že Rusové zorganizovali  v Buči masakr. Sami se nutí tomu věřit, protože pokud by to nebylo tak, jak to prezentovala ukrajinská a západní propaganda, zhroutil by se jim svět. Právě proto portál SP požádal politika Olega Careva, aby průběh událostí v Buči uvedl na pravou míru.

Kdo a co udělal. Kdy. A co je nejdůležitější – proč.

Zřejmě i tato odhalení byla důvodem, proč se v noci 27. října v Jaltě pokusili o atentát na Careva, Bylo zahájeno trestní stíhání za pokus o atentát na státního nebo veřejného činitele. V souvislosti s Carevem a členy jeho rodiny byla přijata potřebná bezpečnostní opatření. V současnosti není ohrožen jeho život, zdravotní stav oběti je uspokojivý, uvádí se ve zprávě Federální bezpečnostní služby.

*

SP: Rukopis provokace v Buči silně připomíná události, které se odehrály v syrské Dumě – “bílé přilby”, mrtvé děti, srdceryvná videa … Pak se ukázalo, že to byla inscenace. A jak to bylo v Buči?

OC: Stejně tak. Jen to nebyla inscenace, ale skutečné vraždy skutečných lidí. A nezabíjela je ruská armáda.

Krátce před začátkem speciální vojenské operace (ŠVO) jsem dostal informaci, že ve více oblastech Ukrajiny se sestavují seznamy „nespolehlivých“ lidí – novinářů, politiků, blogerů, kteří by mohli podporovat Ruskou federaci. A bylo jasné, že v případě vyhrocení vztahů s Ruskem je nikdo nezatkne, budou fyzicky zlikvidováni. V té době jsem ve svém Telegram kanálu napsal otevřený dopis, ve kterém jsem takové lidi žádal, aby se v případě vojenského konfliktu co nejvíce starali o sebe, aby pochopili, že žádné soudy nebudou, že se s nimi „vypořádají“ jako s prvními. Osobně jsem jim volal, ale bohužel ne všichni mi tehdy uvěřili.

 

 

V každém z oblastních oddělení Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) byla v té době již vytvořena zvláštní komanda, která se spolu s nacionalisty zabývala těmito případy.

A několik dní předtím, než se na Ukrajině začaly medializovat události, které se údajně odehrály v Buči, mě z Kyjeva informovali, že se připravuje grandiózní provokace. Bylo to ve dnech, kdy probíhala jednání v Istanbulu – koncem března.

Už tehdy jsem ve svém příspěvku napsal:

„Začíná být jasné, proč SBU po celé zemi zorganizovala skutečný hon na rozumné lidi nebo ty, kteří se jednoduše vyslovili pro spolupráci s Ruskem. Desítky novinářů, veřejných činitelů, aktivistů za lidská práva byly zatčeny a mnozí už byli zabiti. Jejich mrtvoly, jakož i desítky dalších, kteří byli zastřeleni v celách SBU, se dnes převážejí do Irpinu a Buče. V blízké budoucnosti se tam chystají přivézt zahraniční novináře, aby záběry „zvěrstev ruské armády“ obletěly všechna světová média“.

Příkaz k „zorganizování provokace v Buči“ přišel z Londýna prostřednictvím Mi-6 a realizací byl pověřen šéf kontrarozvědky SBU Oleksandr Poklad. Poklad delegoval realizaci na Botsmana. Sergej Korotkich Botsman, neonacista, gangster a dolarový milionář, to jeho lidé provedli všechny vraždy.

Když přišel Pokladův příkaz, Botsman posbíral těla a odvezl je do Buče, kde zaranžoval údajně starý masový hrob, který tam zanechaly ruské jednotky. Rusko to vědělo, a proto žádalo provést genetické zkoumání těl nalezených v Buči. Pokud by se taková expertiza provedla, ukázalo by se, že všichni stoupenci „ruského světa“ nemohli přijít houfně na frontovou linii, aby je tam zabili výstřelem do zátylku. Kromě toho Botsman dal pokyn střílet civilisty z Buče, aby vytvořil důvěryhodný obraz a mrtvoly nechal porozhazované podél cesty. Zabíjeli zejména ty, kteří chodili po ulicích města s bílými pásky na rukávech.

SP: Odkud se vzaly tyto bílé pásky?

Na začátku ZVO jsem byl nedaleko Kyjeva a všiml jsem si, že když místní obyvatelé viděli na ruských autech znaky „V“ a „Z“ a na rukávech našich vojáků bílé pásky, okamžitě začali označovat svá auta a sebe takovými pásky, což mělo označovat: „My nejsme nepřátelé“. A nějak rychle se to rozšířilo po celém předměstí Kyjeva. A když se naše jednotky během přeskupení stáhly, ne každý si hned uvědomil, že musí pásky odložit. Takže Botsmanovi nacisté do nich stříleli – pokud měli takové pásky, byli to nepřátelé.

 

 

SP: Myslím si, že je třeba rozdělit události na drobné den po dni, počínaje stažením ruských ozbrojených sil z Buče….

OC: Naše jednotky opustily Buču 30. března a 31. března starosta Buče Anatolij Fedoruk informoval o “vítězství”, tvářil se šťastně, ačkoli proč by se měl těšit, když byly ulice poseté mrtvolami. Samozřejmě, o mnoha občanech nepadlo ani slovo. Ve dnech 1. – 2. dubna do Buče nikoho nepustili a 3. dubna se objevilo první video.

SP: Den předtím, 29. března 2022, skončila jednání v Istanbulu a Ukrajina, jak vyplývá z rozhovoru s Arachamijem, v té době mohla klidně dosáhnout mírové dohody s minimálními ztrátami. A provokaci v Buči začali rozšiřovat hned poté…
Buča se stala Zelenského hlavním argumentem k odmítnutí dohody s Ruskem. Jinak by to Ukrajinci nepochopili, a co je nejdůležitější, Západ by neměl důvod podporovat kyjevský režim.

V souvislosti s jednáními nastala situace, o které se Arachamija ve svém rozhovoru raději nezmínil. Mnozí ruští oligarchové byli ochotni vzdát se značné části, až poloviny svého majetku, aby se vyhnuli sankcím, a Roman Abramovič zastupoval jejich zájmy na jednáních v Istanbulu. V souladu s tím byly Zelenského týmu slíbeny velmi seriózní “bonusy” za podepsání mírových dohod. Jak mi bylo řečeno, Arachamija dokonce dostal něco z toho, co mu bylo slíbeno předem, „aby si zachoval dobrou náladu“. I on připojil svou parafu pod dohodu a poté přišel z Londýna příkaz – žádné dohody.

Za zastavení bojů se velmi aktivně zasazoval i ukrajinský bankéř Denis Kirejev, který se také zúčastnil jednání v Minsku a byl silným zastáncem mírových dohod. Kirejev byl zabit 5. března. Kromě toho byl blízkým spolupracovníkem rozvědky GUR kontrolované USA a zlikvidovali jej důstojníci SBU, kteří byli podřízeni Zelenskému a Mi-6. Jeho vražda byla demonstrativní, aby bylo každému jasné – bude to tak, jak to SBU vyžaduje. A má to přímou souvislost s provokací v Buči. Nesoutěžily mezi sebou GUR a SBU, ale USA a Velká Británie, které se dohadovaly o budoucnosti Ukrajiny. Bohužel zvítězil Londýn.

**

Zdroj: Svobodnaja Presa

*

Uveřejnili jsme o Buči, (i za to nás cenzurovali):

a další.

***

  • Nedostáváme státní podporu ani granty, základem naší existence je Vaše pomoc. Google i FB omezují publikování našich materiálů, Fialova vláda mnoho měsíců blokovala naše stránky. Podpořte naši práci: 2300 736 297 / 2010. Děkujeme!
4 17 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Ono se těch zvěrstev a genocid stalo v posledních 30 letech vícero. 1/ V Roce 1995 povraždili představitelé bosenských Srbů Karadžič a Mladič tisíce naprosto nevinných muslimských civilistů v Srebrenici. Prezident Clinton podezříval i Miloševiče. Bosenští Srbové byli postkomunisté a hrdlořezové, zatímco bosenští muslimové duchovně zaměření (islám) lidé budující demokracii s rozvinutámi lidskými právy. 2/ Srbové se nepoučili… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Dnes jsem se vyjímečně podíval do nějakých vládních novin, už ani nevím, jakých (všechny noviny, všechny časopisy jsou provládní). Stálo tam, že vůbec není jisté, že by Zelenskeho armáda ztratila Andrijevku. Ta zpráva prý není ověřená. A pak tam bylo, že Zelensky už zase dobyl Bachmut. Tak já už nevím, čemu… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle2002. Zase jako obvykle šíříte lži NATO-propagandy. Srebrenica je normální vojenský hřbitov,, na kterém nenajdete ani jednu zabitou ženu. Většina z úpohřbených jsou padlí muslimští vojáci. Srbové nejsou hrdlořezové, zato velitel muslimskch vojsk ve Srebrenici Naser Orić má osobně na svědomí přes 100 srbských veznic, vesniček a městeček a v ních cca 3500 zmasakrovaných.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem Václav Dvořák
Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Nešlo o jízlivost, popsal jsem, jak to vidí média a jak se to učí žáci a studenti na školách. Tzn. že je to oficiální pravda. Připomněl jsem to v souvislosti s tou Bučí, kdy se tvrdí, že tam zvěrstva spáchal Putin. Film “Uloupené Srbsko” jsem viděl. Protože byl údajně kontroverzní, dávali ho až pozdě v noci. Ale… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jak se mohlo stát, že mainstream (bulvár) určuje, co se stane pravdou a co lží, kdo je padouch a kdo ne.
Se nám média utrhla ze řetězu.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Tak je tomu celých těch 33 let. A na Západě rovněž žádná sláva.

oldo
oldo
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

K tomu,abyste měl jistotu by stačilo mít mozek.Oni tam nechali ty mrtvoly válet na té silnici tři dny schválně,aby se tam nedalo jezdit a tutlali to,aby si o Rusech nikdo nemyslel nic ošklivého.

shoty
shoty
před 5 měsíci

Anglosasi pracujú s tým, ako málo im stačí, aby dosiahli, aby sa Slovania zabíjali medzi sebou. Utvrdzuje ich to v presvedčení, že ide o podradné etnikum, proste “untermensch”.
A my tu(ČR+SR)? Pozeráme ako teľce, ako odtiaľto odchádzajú každoročne stovky miliárd na prilepšenie života uebermenšen. Stačí preškoliť pár hajzlov v nejakom aspen inštitúte.

vera havrankova
vera havrankova
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  shoty

Přesně!

cablik
cablik
před 5 měsíci

Jo jo falešné operace k jejich lhaní patří viděl jsem video jak zachraňovali „topící se migranty” pár metrů od pláže. Tohle je to samé udělat z Rusů řezníky. a ovlivnit veřejné mínění.