Tak jsme prý jako stát vznikli podvodem, paní Müllerová

“Tak jsme prý jako stát vznikli podvodem, paní Müllerová.“ – „Jak jste na tohle přišel, milostpane?“ – „Přečetl jsem si to. A to v článku Jana Zieglera, zveřejněného před pár dny na Seznamu médium.

Ten článek se jako na svúj zdroj odvolává na knihu Vladimíra Kučery a Jana Rychlíka z roku 2015 , nazvanou Historie, mýty a jízdní řády, nese titul Stát, který zklamal – 28. říjen, není co slavit, a jak tedy slyšíte, autor si už od začátku žádné servítky nebere. A v podstatě nám oznamuje, že jsme se narodili ve státě, který byl – a zřejmě ještě stále je – historickým omylem, respektive podvodem. Poslechněte si to ostatně sama, přečtu vám aspoň začátek, abyste věděla, co si my Češi dokážeme nakydat na vlastní hlavy, jenom abychom nepřátelům dali za pravdu v tom, že jsme gauneři.“

„Čtěte, pane Švejk, čtěte, protože se mi to, co říkáte, ani nechce věřit.“

„Dobrá, tedy čtu: Není co oslavovat. Nejsou totiž důvody stýskat si po Československu. Je konečně načase si přiznat, že tento stát vznikl před 105 lety za pomoci podvodů a velká část jeho obyvatel o něj nestála. V roce 1938 za něj proti Německu Češi ani nebojovali.

„Že o něj nestála? A co tedy bylo to šílené nadšení v Praze a po celé zemi 28. října 1918, co ty hlavy na hlavě na Václaváku a lidé natlačeni na zdi domů a skla výkladních skříní obchodů a neschopni se pohnout, o kterých mi jako děcku vyprávěl děda a hlas se mu stále ještě třásl dojetím? Co ty kokardy, jásot, na praporu prapor, srdce se v dálky rozletí, jak je to krásné, překonati zápor a býti, růsti, stavěti!, jak už dva dny po 28. říjnu básnil básník Viktor Dyk v Národních listech? Anebo to z vděčnosti za dobré zacházení rakouského pána s českými poddanými se v posledních letech 1. světové války všechna česká omladina obracela k okrajům lesů a co jim plíce a hrdla stačila k nim volala: Jak je ti Rakousko? A lesy k nesmírnému uspokojení tázajících se odpovídaly: Ouzko. Po čemž následovalo udivené: Ale vždyť jsi přece tak moc-né, na což lesy zdrceně reagovaly: Moc-néé. Tak tohle všechno, milostpane, má snad být výmysl?“

„Jistě že ne, paní domácí. Ale určitě vás trkne, o co Vladimíru Kučerovi a Janu Rychlíkovi šlo v roce 2015 a o co jde dnes též Janu Zieglerovi, když mě z jeho pojednání o státu necháte přečíst dalších pár řádků.“

„Jsem napnutá jak struna, milostpane.“

„Dobrá, čtu: Na druhé straně je nezpochybnitelným faktem, že za 2. světové války naši vojáci v zahraničních armádách, jak letci ve Velké Británii, tak i jednotky Svobodova armádního sboru, bojovali a umírali za obnovu Československa. To je třeba si poctivě přiznat. Jenomže pravdu je třeba kvitovat celou. Rakousko nebylo „žalářem národů.

„Chápu, pane Švejk. Ta poslední věta, to je to jádro pudla a vlastně rozkaz, jak máme dneska myslet, že ano?“

„Přesně tak, paní domácí. Měli jsme se prý v Rakousko-Uhersku jak v bavlnce, měli jsme v něm, podle Jana Zieglera, všechny svobody a měli jsme v něm proto zůstat. A ne vyhlašovat samostatný stát. Zhruba takto se 15. března 1939 na Říšském kancléřství v Berlíně ve svém proslovu k Hitlerovi vyjádřil i prezident Hácha, když řekl, že ho o smyslu Československa jako samostatného státu vždy trápily pochybnosti.“

„Ano. Tehdy v březnu 1939 trápily tyhle pochybnosti Háchu a jistě i Hitlera, a dnes trápí českého novináře, píšícího pro naši současnou širokou veřejnost. Už tohle samo o sobě nevypadá dobře, pane Švejk.“

„To rozhodně ne. Ale já letím, dnes se U kalicha podává pravá africká káva. Úplně jinak a líp prý voní i chutná.“

**

   , Outsidermedia

4.9 7 hlasy
Hodnocení článku
19 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci

Jo a taky nějací vědci přišli na to, že v našich žilách koluje minimum slovanské krve. Je to mix keltské, francké, dokonce i  vikingské krve(viz.údajné. vykopávky u nás).Tam někde vzadu se krčí ta slovanská. No, Mengele byl taky ,,vědec”ve službách.. …. P.S. Bude li třeba, najde se i krev jihoamerických indiánů, ve jménu vědy(!)…a ještě,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ano, to je pravda. Podle nejnovějších výzkumů naší DNA jen tři z deseti obyvatel naší vlasti jsou Češi (tzn. Slované). Ti ostatní jsou prý buď Keltové (potomci Bójů, kteří prý z naší země nikdy neodešli), Anglosasové (prý až 30 procent) a také severní Germáni (Vikingové tzn. Švédové,Norové a Dánové). Tzn. že Češi nejsou Češi, ale Germáni a Keltové.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Karel IV. nechal v Norimberku upálit zaživa všechny Židy. Ve speciální dřevěné budově postavené zvlášť pro tento účel. Karel IV. také rád upaloval za živa homosexuály. Dokonce se často díval z okna a sledoval osoby stejného pohlaví, zda se k sobě nechovají více přátelsky než by měli. Náš “největší Čech” tedy nebyl o moc lepší… Číst vice »

vachav
vachav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Trepné a primitivní sebemrskačství tomuto národu v situaci totální dekadence rozhodně nepomůže. Jakýsi “reproduktor” je něco podobného.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

To já vím, ale nesmíte si dělat přílišné iluze ani o těch našich největších osobnostech. Karel IV. byl po otci Lucemburk, tudíž Němec. Po matce Přemyslovec, nicméně vědci zjistili, že Přemyslovci měli germánské geny a že vůbec nebyli Češi. Možná na tom něco je, když to přece říkají vědci. Karla IV. pokládají za svého… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 5 měsíci

Také jsem četl jsem tento, Zieglerův, protistátní článek. Tento způsob boje proti národu je nejzákeřnější, je to v podstatě terorizmus. Naše názory sice nezmění, ale ohroženi jsou mladí lidé a tím pádem budoucnost národa. Ale obranu od vrcholných představitelů státu nečekejme. O tyto pozice jsme již přišli. Obrana musí přijít od ,,nejnižších” představitelů… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Já toho Zieglera tak trochu znám, on se považuje spíš za Němce či Rakušana (ne toho ministra, ale obyvatele německy mluvící země). Bydlí kousek od rakouských hranic. Tak není divu, že se mu česká samostatnost nelíbí. Taky považuje Rusy za méněcenné lidi kvůli tomu, že jsou prý potomky asiatských a krvelačných Mongolů… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Pjotr Fiala se narodil v Brně, prožil tam dětství, vystudoval tam, prožil tam značnou část svého života a tak ho považovat za Čecha je dost mimo mísu.
To je asi tak, jako prohlásit, že Brno je české město. Myslím si, že spoustě Moravanů by se toto prohlášení nelíbilo.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Jarin G.

Je Mnichov německé město nebo bavorské město?

Jarin G.
Jarin G.
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Brno je město v České republice, nikoliv v Čechách. ČR se skládá z Čech, Moravy a Slezska! Máš to i ve státním znaku.
Cituji: “Oficiálním politickým jménem českého státu je Česká republika, které je uvedeno v Ústavě České republiky.”
O ohavném pojmenování ČR “Česko” se nemíním vůbec bavit.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Jarin G.

Cituji: “Leoš Janáček byl světově uznávaný český skladatel klasické hudby.” Ne, “moravský skladatel”. “Brno is the second largest Czech city, located in the South Moravian region.”

cablik
cablik
před 5 měsíci

To jsou zase kecy rádoby světoobčanů Rakousko nebylo žalářem národů to jako fakt těch Českých vlastenců co sedělo v jejich žalářích. A EU je to samé ale ti jsou stokrát horší.

reproduktor
reproduktor
před 5 měsíci

Ani Svejk ani Müllerová nezmění nic na faktu , že tomu tak bylo a stalo se. Češi mají jednu vlastnost a tu, že se stále na něco vymlouvaji. Jen pro zajimavost, vyhlášení republiky ma tři datumy a který z nich je vlastně ten pravý? Z Němců a Madaru s Rusiny udelal Beneš a Masaryk minoritu. Smlouva mezi Slovenskem… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“

Zdroj Jan-Werich/

reproduktor
reproduktor
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Přesně tak. Sytý hladovému nevěří.
Zapomněl jsem ještě na Polaky a Rakušaky. Vlastně existovaly dvoje Sudety, německý a rakousky, ale o to se nikde nemluví ani nepiše.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Vy jste možná zapomněl, ale o Sudetech se píše (pro ty kdo čtou) už od poloviny devatenáctého století a tedy mluví jistě ještě o něco dříve.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Vezmu to odzadu. Podívejte se na staré bankovky jakým jazykem byly popsány. Že by i minoritním? A to raději, abych z Vás nedělal úplného pitomce, jistě to víte, že Rusíni sami vyslali delegaci s přáním o připojení. Maďarsku byly ukrojeni Horní uhry, právě proto, že na mezinárodním fóru lhali, že žádní Slováci se na onom… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Abych z vás nedělal pitomce, tak určitě vite, že Beneš z Němců udelal menšinu. Nechápu proč to udelal, protože to byl “statnik” evropské velikosti. Lhal a lhal. Nemci počtem prevyšovali Slováky. Stefanik jim tim myslim statotvurce videl do pomyslnych karet. Podstatě ho zneuzili, ale to.je český folklór
.

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem reproduktor
mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Tak jsem rád, že na Rusínech jsme se shodli. Dokonce i na tom, že né my, ale Maďaři tvrdili, že Slováci se v Horních Uhrách vevyskytovali. Masaryka jsme vypustili a zbývá nám, ujasnit si, kde a komu řekl president Beneš, že čeští Němci jsou minoritní menšina. Prosím poučte pitomce. Jen doufám, že mi nenapíšete,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem mikkesh