Z boje proti dezinfu se dá slušně uživit

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se ve svém komentáři zaměřil na “pseudovědeckou” soustavu neziskovek, které májí za cíl “bojovat” proti dezinformacím. Jak jinak, než za nehorázné sumy ze státní kasy, tedy z kapech daňových poplatníků.

převzato

„Již jsem zde psal, jak se nám v rámci boje proti tzv. dezinfo zrodila soustava nových “soft” vědeckých (ve skutečnosti spíše pavědeckých) disciplín, vytvářejících zcela nový pojmový a teoretický aparát. Univerzitní svět zkrátka zjistil, že jde o módní téma, pole doposud neorané, z něhož se lze docela slušně živit. Na základě politické objednávky je totiž zajištěn stálý přísun veřejných peněz formou podpor, grantů, analýz atd.

Témata si vzájemně přihrává akademická sféra se silovými složkami státní byrokracie (vnitro, armáda, zpravodajci) a zainteresovanými neziskovkami (zajímavě o tom píše třeba Robert Kotzian).

Pěkným příkladem tohoto propojení je i tato “vědecká” konference (viz odkaz), konaná pod záštitou jinak neviditelné ministryně Langšádlové, počínaje názvem přes tituly jednotlivých prezentací. Svět parapsychologie se tu potkává se světem agentománie, konspiračních teorií a všeobecného stihomamu, to vše okořeněno rádoby vědeckou hantýrkou (a nezapomínejme také na institut SYRI, další zastřešující bod tohoto trendu).

Ve skutečnosti to vše zavání nejen šarlatánstvím ve stylu doc. Kahudy, čemuž bychom se snad mohli vysmát. Je z toho cítit i orwellovština a to už tak zábavné není,” zveřejnil na sociální síti facebook europoslanec Jan Zahradil.

3.8 10 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 4 měsíci

Je to neuvěřitelné,jaké množství tzv “vědců” tato společnost musí živit.Ta úroveň z logiky věci musí být zoufalá,když to řídí taková kr..a jako je Langšádlová.Nakonec to z  popisu té”vědecké konference “jasně vyplývá-blábolení o ničem lidí,kteří jsou hlavně slouhové tohoto režimu s vymytými mozky.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Všichni příslušníci a spolupracovníci různých bezpečností sborů např. rakousko-uherské tajné policie, gestapa, NKVD-KGB, STB, CIA, BIS, Elfové, Člověk v tísni…si vždy dobře žili či dobře žijí. To je první důvod, proč to dělají. A druhým důvodem je, že se nepředřou a mohou beztrestně pronásledovat a týrat lidi.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Tak to je skvělý život jen mektat hubou a hrabat se v počítači a za to královské platy. No i na ně dojde a už to dlouho trvat nebude.

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Bohužel se obávám,že na ně nedojde,a když,tak to už tady my dávno nebudem.

cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Vy nečtete co se děje ve světě jak rádoby zadlužený hegemon spadne na [_T_] tak se celé impérium rozsype. A pak se bude muset začít od začátku.

vaclav
vaclav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

No kdyby to bylo tak, tak už by tady nebyl nikdo !!!!!!