Bibiho konečná hra

Hrůzná humanitární krize, po níž následuje nucené vyhoštění

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj
Důvodem, proč Izrael pokračuje v zabíjení nebojujících osob, které nejsou nijak spojeny s Hamásem, je to, že všechny ostatní přesvědčuje, že bombardování je „nevybíravé“, což zase naznačuje, že pachatel je vyšinutý šílenec hnaný iracionální nenávistí.

Takto se terorizuje veřejnost, aby udělala vše, co se po ní žádá. Předpokládáme, že většina současných izraelských postupů v Gaze byla pečlivě vypracována s baterií behaviorálních psychologů dlouho před svržením první bomby, možná i roky před útokem Hamásu 7. října.

Stojí také za zmínku, že nečekaný bleskový útok Izraele na Rafáh přišel v návaznosti na výslovné sliby vysokých izraelských představitelů, že Palestinci, kteří dobrovolně opustí své domovy na severu, najdou bezpečí na jihu.

Nyní jsou ti samí lidé zasypáváni bombami a vytlačováni do pouště, kde jsou jejich vyhlídky na přežití přinejlepším mizivé.

Můžeme pouze konstatovat, že důvodem, proč se s Palestinci zachází tak hrozně, je to, že patří k nežidovské menšině, která je všeobecně považována za méněcennou než izraelští Židé.

Palestinci nejsou vyháněni proto, že by představovali hrozbu pro národní bezpečnost, ale proto, že jsou plodnější než Židé, kteří si chtějí udržet početní většinu za každou cenu. Jinými slovy, Palestinci nejsou deportováni za něco, co udělali, ale za to, kým jsou. Toto je převzato z agentury Reuters:

Egypt se snaží zabránit masovému exodu z pásma Gazy na svůj Sinajský poloostrov… Izraelský útok na Gazu vyvolal znepokojení v Egyptě, který vyzval Izrael, aby zajistil bezpečný průchod civilistům z enklávy a nepodporoval je v útěku na jihozápad směrem k Sinaji…..

V rámci řady opatření k posílení bezpečnosti na hranici s Gazou vyslal Egypt během posledních dvou týdnů na severovýchodní Sinaj asi 40 tanků a obrněných transportérů….Armáda rovněž zaujala nové pozice v blízkosti hranice a provádí hlídky, které oblast monitorují…

Rafáh je jediným možným přechodem na Sinaj pro 2,3 milionu obyvatel Gazy. Zbytek hustě obydleného pásma je obklopen mořem a Izraelem…

Izraelská armáda v úterý přehodnotila doporučení jednoho ze svých mluvčích, aby Palestinci prchající před jejími nálety v Gaze zamířili do Egypta. Egypt se snaží zabránit exodu Palestinců z obléhaného pásma Gazy, Reuters.

Tady je to černé na bílém. Izrael se chystá vyhnat Palestince do pouště, vyvolat strašlivou humanitární krizi a nakonec většinu z nich přinutit přejít hranice a odejít do Egypta. To je Netanjahuova konečná hra, pouze židovská vlast od řeky k moři.

Kdo ho zastaví?

**

Mike Whitney, Bibi’s Endgame: A Ghastly Humanitarian Crisis Followed by Forced Expulsion vyšel 13.2.2024 na Global Reseach, převzato

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

*

 

3.2 9 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 měsíci

Ono to stále víc a víc vypadá, že celý útok Hamásu byl provokací, na jejímž konci je úplná etnická čistka v Palestině. Ostatně to byl odvěký sen sionistů, kteří jsou většinově v aktuální izraelské vládě. Je zajímavé, že veleduch Borek (ČT) o tomhle aspektu ani nemuk.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Ono je to těžké, oni ti Palestinci jsou taky pěkní vejlupci. Hamás=Palestinci.

Primak
Primak
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Trochu zjednodušené, není-liž pravda? A tedy kolektivní trest genocidou?
Jó, to my bychom jim mohli vykládat, co je to žít pod krutými okupanty, rýt držkou v zemi, zatímco okupant boří města a lidi s nimi, že…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Opakuji: Hamás=Palestinci. Hamás mezinárodně uznaná teroristická organizace. Ano u mě jednoduché…a slovo genocida se zneužívá pro všechny kolektivní tresty. Dřív to byla podle mne hlavně fyzická likvidace. Dnes je prováděna genocida a Rusrchodebíránínm majetku Rusům, likvidace Přiznám, že nevím, jaký je přesný překlad a smysl slova….

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Mezinárodně uznaná teroristická organizace? Kdo je to MEZINÁRODNÍ. Spolek bývalých koloniálních mocností a lidí kteří získaly genocidou území?

Primak
Primak
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

“Mezinárodně” jsou uznány přátelské či nepřátelské, dle toho jak jsou přátelské či nejsou přátelské, podlejzavé (nepřátelské opravdu ale nejsou) k USA.

Primak
Primak
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Hamas byl vytvořen Izraelem původně jako opozice Arafatovy strany. Stejným způsoben jako Západ tvoří všechny opoziční strany a revolucionáře proti legitimním vládám. Největší příklad stvoření Bin Ládina proti Sovětům v Afghanistanu. A podobně jako on se i Hamas pak obrátil a pomáhá Palestincům, bez něhož by byli už dávno kaput.

Primak
Primak
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Genocida je vyhlazení, vyvraždění jisté vrstvy obyvatelstva. To je dosti jednoduché k pochopení. Kdo to nevidí u Gazanů (a na ty v Zajordánii se to taky blíží) je buď slepej nebo navedenej.( Na Rusy se to (zatím) nevztahuje.)
Když to nevíš jaký je smysl toho slova, tak se o tom radši nešiř, je to trapné…

Primak
Primak
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

A jak to bylo vlastně 7. října? Že ten Mosad, nejlepší na světě, nic nevěděl, armáda, že se kolik hodin nehnula. A když se hnula, že postříleli taky mnoho svých, hlava nehlava. O tom se tady – nebo vedle – v říjnu a listopadu dost psalo, se svědectvími od samých Izraelců, co to zažili. Dokonce… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Sen? Cílená jednání po celou historii. Palestinci jsou Semité a mnozí možná i původní Hebrejci. Co je vlastně antisemitizmus?

Primak
Primak
před 2 měsíci

A přitom ho jeho nejbližší kámoši – jako Biden & spol. – pěkně prosí, aby byl to vraždění dělal humánně… ( a on se snaží, né že ne)

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Židé jsou od nepaměti prokletým a nenáviděným národem. Již od dob faraonů byli pronásledováni. Proto by člověk od nich očekával lidštější přístup ke svému okolí. Co jiní zlého činí tobě, nečiň ty jim! Pro své očištění a zlepšení své pověsti nedělají ani dnes nic. Pak ať se nediví. To, že je Hitler… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

No Hitler měl také zajímavý původ a likvidace prováděl za výrazné všestranné pomoci jejich souvěrců. Není to divné.