Výborný se vyjádřil o organizátorech jízdy na Prahu. Žádní zemědělci, dezinformační scéna

Organizátoři pondělních protestů v Praze nemají se zemědělstvím nic společného, řekl dnes ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) ve vysílání CNN Prima News. Farmáři se podle něj nechali vtáhnout do akce, kde „jde o politické ambice některých kruhů napojených na dezinformační scénu“.

Parlamentní listy

V pondělí 19. prosince blokádou Pražské magistrály upozorní část farmářů na špatnou situaci českého zemědělství. Ministrovi zemědělství předají dopis s požadavkem, aby česká vláda odstoupila od Zelené dohody pro Evropu (tzv. Green Deal). Do Prahy by v pondělí podle organizátorů mohlo přijet až tisíc traktorů.

Ministr Výborný podle svých slov vede se zástupci zemědělců dlouhodobě dialog a v plánu jsou i další schůzky. „Oznámené protesty na příští týden nepodporují žádní zástupci nevládních organizací, jako je Agrární komora, Zemědělský svaz ČR, Asociace soukromého zemědělství, kteří reprezentují farmáře. Za pondělní akci nikdo z těchto organizaci nestojí, všichni se od ní distancovalu,“ řekl ministr pro CNN Prima NEWS.

Poukázal na organizátory samotné: „Je to paradoxní, tváří se to jako protest zemědělců, ale organizují to lidé, kteří nemají se zemědělstvím nic společného,“ pokračoval ministr zemědělství.

„Já se obávám, že bohužel tady část zemědělců, farmářů se nechala vtáhnout do něčeho, kde nejde o zemědělství na prvním místě, ale kde jde o politické ambice některých kruhů, které jsou napojeny na dezinformační scénu. Jinak by se od toho vedení nevládních organizací asi nedistancovalo,“ řekl Výborný.

Zemědělci by podle Výborného měli být ostražití a dát si vždy pozor, kdo za akcí stojí. „Pondělní protest má jednoznačně politický podtext, je to naprosto nesporné. Pan Jandejsek, on sám osobně reprezentuje nějaký politicky zájem, hovoří o tom, že je potřeba svrhnout vládu, že je potřeba ukončit celý demokratický režim v České republice,“ řekl Výborný na adresu exprezidenta Agrární komory ČR a mluvčího blížícího se protestu Zdeňka Jandejska.

„Jsou to nesmysly, před kterými varuji. A doporučil bych skoro všem farmářům a zemědělcům, aby velmi pečlivě sledovali, s kým, kde, kdy a kam jedete,“ vyjádřil se Výborný.

„Plánované protesty v Praze nepodporuje žádná z oficiálních zemědělských organizací,“ prohlásil ve vysílání CNN Prima News ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Farmáři se podle něj nechali vtáhnout do víru „politických ambicí kruhů napojených na dezinformační scénu“. Šéf resortu také kritizoval odboráře Bohumíra Dufka a zdůraznil, že úřad má zájem na snižování byrokracie jak na tuzemské, tak na evropské scéně.

(na snímku ministr zemědělství Marek Výborný)

3.2 14 hlasy
Hodnocení článku
22 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 2 měsíci

Je to naprostý hňup!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Hned po ránu čtu, že pondělní akce zemědělců není zaměřena proti české vládě jen Gryndýlu. Tak ona je netrápí zemědělská politika vlády? Na Západě ale svými svými protesty řeší i své interní problémy. Nevěděl jsem, že např blokování polských hranic s Ukrajinou je vlastně kvůli životnímu prostředí a nikloli její nízké ceně a kvalitě. No… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Jednoduchy clovek

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Tady bych řekl, že to má na svědomí bývalé socialistické školství. Už na základních školách byli vytipováni, dokonce s přihlédnutím k rodině, přibržděnější jedinci a ti byli směrováni ke studiu teologie. To si i staří flaňďáci v Olomouci si zoufali, co jim to tam posílají za materiál. Takže i naprostej pitomec dostal magistra. A tady toho cecka… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

HŇUP !!!!!!!

Hokarc
Hokarc
před 2 měsíci

Takhle má vypadat celoevropské řešení a kéž by vedlo ke konečnému řešení fialového problému !

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Pozor! Nepřátelé lidu chtějí celou akci rozvrátit, bagatelizovat a narušit třeba tím, že uvádějí špatné datum akce v pondělí 19. ÚNORA 2014 nebo ho píší schválně chybně. Informace v tisku o akci datum většinou vůbec neuvádějí. Píší dokonce o části zemědělců. Teda když to zasahuje až do naší vesničky? Už zase nestydatě lžou. Policisté jak se… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A sám to zvorám…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Je dobře, že vyšel seznam zbabělců, kteří akci nepodporují nebo se od ní distancují. Všichni to jsou zbabělci a bojí se i s vládou! Tím se mnozí odkopali už úplně. Ano budou tam třeba i Putinovi agenti , dezoláti, ruští šváby (i když nevím proč), ale já půjdu i s nimi! A na dům pověsím státní vlajku se… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 měsíci

Fotr tohoto Výborného byl politik devadesátých let, byl to arogantní magor, soudce, snad i ministr spravedlnosti …. Ta politická debilita se přenáší “rodičovskou výukou” z generace na generaci, viz. rodiny Kolářů, Kroupů a dalších exotů …
Ještě že Havel neměl potomky …